Biztosítástipp blog

CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. biztosítási blogja. Információk, hírek a kötelező, casco, lakás-, élet, utasbiztosításról.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

2010.02.04. 15:30 CLB

Hasznos tanácsok a casco biztosításhoz

Általában a casco biztosításról

A casco biztosítást mindazoknak ajánljuk, akik anyagi védelmet szeretnének lopás, törés, vagy elemi kár ellen.

Korábbi évekkel ellenkezőleg, ma már a casco díjak is egyre kedvezőbbek, sőt számos biztosító terméke közül lehet választani.

Néhány hasznos tanács a casco biztosításhoz:

Soha ne tartsa a gépjárműben:
  • a forgalmi engedélyt, törzskönyvet, szerviz könyvet, személyes iratokat,
  • a gépjármű pótkulcsát,
  • a riasztó, vagy indításgátló tartalékvezérlőjét...

...mivel ezeket a gépkocsi ellopása esetén a biztosító kárszakértőjének köteles átadni és ezek hiánya a kár elutasítását vonhatja maga után.

Bejelentési kötelezettség

A gépkocsi indítókulcsának elveszését, bármilyen okból történő zárcserét, a biztonságtechnikai berendezések cseréjét, bővítését haladéktalanul jelentse be a biztosítónak.

Használt gépkocsi vásárlás

Használt gépkocsi vásárlásakor az előző tulajdonostól próbálja megtudni, hogy a gépkocsi felszereltségéből mik az utólag, extratartozékként beszerelt alkatrészek (pl. légkondicionáló, különleges keréktárcsa, elektroakusztika… stb.) Ez azért fontos, mert a szériafelszereltség az alapdíjban biztosított, míg az extrafelszereltségre csak külön díj megfizetése esetén nyújt szolgáltatást a biztosító.

Számlák, tanusítványok

A gépkocsiban lévő védelmi rendszerekről (riasztó, indításgátló…) - amennyiben nem a gyári szériafelszereltség része - őrizze meg a számlát, vagy tanúsítványt, mert lopáskár esetén a biztosító kérheti. Ha mindez nem áll rendelkezésére, szerezzen be egy szakszervizben igazolást a gépjárműben található védelmi rendszerekről, mely tartalmazza a rendszer működőképességét és működési mechanizmusát (pl. riasztó: ugrókódos, nyitás és törésérzékelő, emelésérzékelő, védi az utasteret stb.)

Kármentes évek

Új casco kötése esetén, amennyiben korábban is rendelkezett ilyen szerződéssel és nem vette igénybe szolgáltatásait, kérjen igazolást a kármentes évekről, mert ez jelentős kedvezményt jelenthet.

Védelmi rendszerek

Az utólag beépített védelmi rendszereknél csak a MABISZ által megfelelőnek minősített eszközök fogadhatók el.

A casco biztosításról további információkat talál a www.biztositastipp.hu weboldalon.

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása